Gorska Merida in srecanje z Njim

23 07 2009

Kot omenjeno sva se nastanila v gorskem mestecu Merida, ki slovi po najdaljsi in najvisji gondoli na svetu, ki pa trenutno zal ne funkcionira. Domacini sicer pravijo da zaradi popravilnih del, nekateri omenjajo politiko, dejstvo pa je, da trpi celoten turizem okoli mesta. Turizem pa je ena glavnih panog tukaj in to ne cisto obicajen pocitniski turizem ampak adrenalinski. Povsod ponujajo skoke s padalom, canyoning, rafting, izlete v gore in podobne stvari. No midva sva si tukaj splanirala izlet v mocvirja Los Llanos, ki slovijo po izjemni gostoti zivali. Naredila sva domaco nalogo in se pozanimala pri vecih agencijah naposled pa sva nasla moza s katerim bova to dogodivscino udejanjila. Ime mu je Toni Martin. Ce vam ime kaj dosti ne pove naj vam ga na kratko opisem.

Model je bolj Tarzan od Tarzana, bolj Crocodile hunter od Steva Irwina, ko gre Chuck Norris v mocvirsko dzunglo gre z fakin Toni Martinom, on je najvisja tocka prehranjevalne verige. Pokazal nama je njegov material, ko v recicah okuzenih s piranjami lovi krokodile in 10 metrske anakonde, ki proti njemu nimajo nikakrsnih moznosti. Silak skratka. Heroj.

Ponudba je sledeca: 5 dni in 4 noci treking. Dan 1: nocni pohod v hribe in kopanje v termalnih vrelcih, dan 2: voznja z jeepom preko gora do roba mocvirja in safari s colnom ponoci, dan 3: safari s colnom, safari na konjih, se en safari z jeepom, dan 4: lovljenje piranj se en safari, dan 5: gremo domov. Obljublja celo soocenje z kraljico vseh plazilcev anakondo, ceprav je trenutno dezevna doba in so poskrite na dnu mocvar. Obljublja na tisoce krokodilov, ptic, kapibar, drugih kac, skratka ce je kdo zbiral nalepke zivotinsko carstvo bo nekako tako, samo v zivo! Cena: 850 bolivarjev na osebo kar znese cca. 140 eur. No pa da vidmo kako se iztece, najbrz pa bo adrenalin lil v potokih in se bodo noge kar nekajkrat zasibile.

V Meridi sva nasla se eno zanimivost. Tukaj je namrec sladoledni bar, ki se je v Guinessovo knjigo rekordov vpisal, kot kafana z najvec okusi sploh. Po nekaterih podatkih jih imajo kar 900! Naj jih nekaj nastejem: meso, cebula, fizol, miss Venezuela, viagra, sir, kalamari, rdece vino, francoski rose, hamburger, pivo, you name it! Ok, hotela sva biti cimbolj izvirna in jaz sem narocil tistega, ki najbolj seka ven. Sladoled z okusom kalamarov! Tina je vzela sir. Dejansko so bili v obeh trdni delci kalamarov oziroma sira, in moja kepica je imela tisti prelestni vonj po mediteranu, tistega ko se usedes na pivo v marino in prismrdi izpod zasidranih bark. Yummie! Tudi sir je lepo pariral. Zal kafane kot celote se nisva poslikala, najina zadovoljna ksihta pa sva ob lizanju okusov, ki se ne bi smeli sploh dogoditi, ovekovecila za vedno.

P7214151_thumb.jpg

Hit poletja, kalamari v kornetu.

Najin guesthouse je pomirjujoc, s teraso z visecimi mrezami s pogledom na gore in s super zajtrkom. Danes sva si ogledala postajo gondole, ki zal ne deluje, odsla pa sva se v zivalski vrt kjer sva zasledila ogromno velikih mack, nekaj kac in opazila, da je standard obupen. Recimo lev ima tam okoli 10 kvadratnih metrov betona in to je to. Katastrofa.

No dovolj za sedaj, Merida je super destinacija, jutri oddideva za dva dni v hribe, za tem pa se pridruziva najvecjemu izmed najvecjih Toniju Martinu na dogodivscini v mocvarah Los Llanosa.

Nekaj fotk iz Meride je ze v galeriji!


Dejanja

Informacije o objavi3 odzivov v “Gorska Merida in srecanje z Njim”

24 07 2009
erzo (03:10) :

hehe mega!
sam tistle s sladoledi na fotki pa zgleda k tazadn albanc na poscani ulc v kranu k fejka da je “calamares” dejansko sladoled z okusom po kalamarih :D :D

pozdrav tonija! pa tino!

24 07 2009
joste joste (22:55) :

@erzo: Bom pofotku celo kafano, je kr massive. Pa kalamari so bli dejansko kalamari, ne mors verjet. Sej po banjci sodec sm bil prvi, ki jih je narocil : ) Dons grem na hamburger taste, pa mejbi gor se eno kepco cebule ; ) Tina pozdravla nazaj… Toni tut ; )

25 07 2009
erzo (13:38) :

no le pofotki,
pa mejbi premisl če neb kr eno kepco čokolade naroču …
aja pa dej toniju nakaž riki martine remix :D

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !