Pestra kontrola pred letom

21 08 2009

Po precej napornem potovanju nazaj domov (8 ur vožnja do letališča, 20 ur letališča v Caracasu, 9 ur letalo v Pariz, 10 ur hoje po centru Pariza, 1 ura spet letališče v Parizu, 1 ura letalo v Munchen, 1 ura na letališču v Munchenu in še 5 ur vožnje domov) sem v procesu aklimatizacije v domačo normalo.

Zanimivo je bilo na letališču v Caracasu, ogromno vojakov in cele racije. Še pred check-inom naju je ustavil vojak z avtomatskim orožjem, začel zasliševati kaj sva počela, kje sva bla, zakaj sva prišla v Venezuelo in po ogledu potnih listov naju je odpeljal v sobo za pregled prtljage. Iz čistega mira. Pred tem je sledil še skener, ki je pogledal v notranjost najinih teles v kolikor se ne bi v njih skrivali zavoji kake koke. Pregled prtljage pa je bil temeljit in mučen in ob ogledovanju brzostrelk na ramah “anti drogas” specialistov in ob merjenju direktno v moje noge nič kaj prijeten. Po pregledu pa je sledilo še podpisovanje listin o strinjaju s pregledom in odvzem prstnih odtisov. Med tem, ko so naju s Tino pregledovali pa se je nekaj pripravljalo.

Na mize v vojaškem pregledovalnem sektorju so postavili neke embalaže, ki so se izkazale za zaseženo drogo, ob mize so postavili razne panoje z vsebino kako je drogeraška mafija s svojimi predelanimi hummerji, bazeni pred svojimi haciendami in z lepimi ženami totalno socialno neprimerna. Prišle so še velike vojaške živine okitene z na desetinami činov in nakapljali so se še novinarji, snemalci, vojaški psi itd. Pozabili niso niti na piškotke, ki so jih umetelno postavili poleg zaseženih prepovedanih substanc. Po vsej tej procesiji pa so ven iz pregledovalnih pisarn privlekli štiri reveže z vrečami poveznjenimi preko glav, ki so ob vsej prej pripravljeni inštalaciji pozirali fotografom z vojaki z mitraljezi in z vojaškimi generali. Nesrečneži, ki so tihotapili droge, so mirno stali pred občinstvom, ki se je nabralo iz potnikov, ki so hodili po tem delu letališča. Nič kaj prijeten pogled.

To pa še ni bil zadnji pregled, po dveh rentgenih na klasičnem preverjanju pred letom, smo naleteli na nove vojake, ki so nas pričakali le kakih pet metrov pred vrati v letalo. Tukaj so šli še v večje ekstreme, ljudem odpirali torbe, z nožem rezali razne škatle s piškoti in jih vohali ter poizkušali, da ja ne bi kdo kake lepe škatle prinesel kot suvenir v domače kraje.

Caracas airport

Objave sledijo tudi od doma…


Dejanja

Informacije o objaviEn odziv v “Pestra kontrola pred letom”

22 08 2009
Nenad (19:03) :

Groza. All I can say.

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !